Mekkora a pálya és hány gokart mehet rajta egyszerre?
A pálya 300m hosszú és 4-5 gokart mehet rajta egyszerre. Ugrás a pályához.

Hány lóerősek a gokartok?
Az E-Kartjainkat nagyteljesítményű villanymotorral szereltük fel, futóművüket és az áttételezést a pályához igazítottuk, ezért a gépek könnyen és gyorsan vezethetők. Ugrás az e-kartokhoz.

Kötelező felvenni bukósisakot?
Kötelező és maszkot is kell viselni higiéniai okokból!

Váltósak, vagy automaták a gokartok?
Az E-Kartokban nincs váltó, csak egy fix áttételű lánchajtás, mint egy kerékpáron. A nyomatékos motornak nincs szüksége több áttételre, és „alapjárat” sincs, mint a benzines gokartoknál.

Hogy jobb menni a pályán: a kanyarokban nagy gázzal keresztbe csúszva, vagy inkább lassítva, csúszás nélkül?
A nagyobb kanyarok előtt a még egyenesen haladó gokartot meg kell fékezni, majd a kanyarodás megkezdésekor kicsi gázzal, a kanyarból kijövet nagy gázzal célszerű haladni. Vagyis inkább pontosan, csúsztatás nélkül lehet jobb köridőt elérni. Viszont keresztben autózva élvezetesebb! 🙂

Még sosem gokartoztam. Meg tud valaki tanítani?
Természetesen. A E-Kart Ringen szívesen segítünk mindenkinek. Szervezünk szakkört a kisebbeknek, de kérésre a felnőtteket is minden információval ellátjuk.

Lehet versenyezni a pályán. Szabad-e ütközni?
Néhány menet gyakorlás után természetesen versenyt is szívesen rendezünk. Ütközni csak kicsit szabad. Nem az a cél, hogy valakinek baja essen. Amíg a verseny nem kezd dodzsemezésre hasonlítani, nem szólunk bele.

Nem ide készültem, nem lesz koszos a ruhám?
Az E-Kartok alapetően tiszták, nem olajosak, sőt, mivel nem füstölnek – nincs kipufogógáz kibocsátás–, ezért nem lesz büdös a ruhád!

Hány éves kortól lehet gokartozni?
Ez elsősorban magasságfüggő. 100 cm-től már tudunk gokartot biztosítani a gyerekeknek. Ez általában 4-6 éves kort jelent.

Csúszik-e a pálya?
Csak annyira, hogy könnyen, élvezetesen keresztbe lehessen fordítani az E-Kartot.

Miben különbözik az E-Kart a benzines gokartoktól?
Az E-Kartok tiszta üzemű villanymotorokkal szereltek, és akkumulátorokból nyerik az energiát. A motorok nyomatékosak, és már a gáz megpöccintésére azonnal megindulnak. Ezért érzésre jobban gyorsulnak, kis sebességnél is élvezetesek.

További kérdései esetén keressen minket elérhetőségeinken.