Gokart szakkör

Jótékonysági gokartozás március 2-án az E-Kart Ringen

Az E-Kart Ring Gokartpálya és Szabadidőközpont a március 2-án megrendezett jótékonysági nap bevételét egy új defibrillátor megvásárlására fordítja.

A defibrillátort mindenki számára éjjel-nappal elérhető, kamerával megfigyelt helyen helyezzük el győrújbaráti gokartpálya bejárata közelében. Tehát a lakosság és a környező ipari park dolgozói számára is könnyen elérhető lesz a készülék 0-24 órában.

Miért fontos, hogy elérhetővé váljon egy defibrillátor Győrújbaráton?

Azért fontos, hogy minél több defibrillátor készülék legyen elérhető a különböző területeken, mert az utcán összeeső emberek nagy része (mintegy kilencven százaléka) kamrafibrilláció miatt lesz rosszul, aminek a megszüntetésére a defibrillátor az egyetlen eszköz.

Ilyen esetekben fontos, hogy észleljük az eseményt és minél gyorsabban kezdődjön meg az újraélesztés, majd minél előbb érkezzen ki a mentő. Viszont, ha van kéznél defibrillátor, akkor azt azonnal használni kell, ugyanis a defibrillálás előtt eltelt minden egyes perc csökkenti a beteg túlélési esélyeit.

Használata nem igényel képzettséget

A jótékonysági nap bevételéből vásárolt defibrillátor úgynevezett automata készülék. Ha a fedelét felnyitjuk, akkor ez be is kapcsolja a készüléket. Használata rendkívül egyszerű, hang- és képutasítások (magyar nyelven) vezetik végig a segítőt az újraélesztés lépésein. Nem kell félni a használatától, a teljesen laikus ember is képes rá.

Szív City alkalmazás

A gokart pályán elhelyezett defibrillátor feltüntetésre kerül a Szív City alkalmazásban is. A Szív City egy virtuális közösség, amelynek önkéntes tagjai készek megmenteni a keringésleállás köztéri áldozatait. A Szív City app letöltésével vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, és mielőtt a mentő megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéséhez. Az alkalmazás itt elérhető: http://szivcity.hu

A jótékonysági családi nap programjai:

  • jótékonysági gokartozás
  • elsősegély oktatások
  • mentőautó bemutató
  • egy már használatban lévő defibrillátor bemutatása
  • arcfestés

Jelentkezz be elérhetőségeinken!